Julegæld

Julegaver og kviklån en dyr løsning

Julen er for de fleste en hyggelig tid, og en tid hvor julemusik og kasseapparaterne klinger lystigt. Julen er i den grad en sand forbrugsfest, hvor hygge, god mad og gaver holder dankortet varmt i den ellers kolde tid.

Desværre hænger de ekstra udgifter ikke altid sammen med økonomien, og derfor er julen også højsæson for kviklån, som hurtigt og nemt formidles i butikkerne, således julen kan klares uden de økonomiske kvaler, men efter nytår vågner man så i den grad op til de økonomiske tømmermænd.

Så dyrt kan det være

Lån 6.000 betal 200 i 60 mdr. = 12.000 – Det betyder, at man har betalt 6.000 for at låne 6.000 hvilket betyder ÅOP på ca. 35%

Det store spørgsmål er så hvad man gør til næste jul – gør man det hvert år, vil den månedlige ydelse ende på 1.000. På den måde kan man for alvor sige, at julen varer længe og koster mange penge…

Hvis man har råd til at betale ovennævnte afdrag, vil man jo reelt også have råd til at lave en tilsvarende opsparing til jul. Her vil man blot få væsentlig mere for penge, da man ikke smider 6.000 ud til en låneudbyder.

Så derfor tænk dig rigtig godt om inden du finansierer julen med kviklån eller få hjælp til gæld her.

Med ønsket om en rigtig glædelig jul.

Er du allerede havnet i en gældsfælde, hvor du ikke har mulighed for at overholde dine økonomiske forpligtigelser uden optagelse af nye lån, så lad GældsRåd komme med en uforpligtende vurdering af dine muligheder.

Udfyld denne formular og få en vurdering af dine muligheder.

Overblik over økonomien? Hent budgetskema her.