Kvinde ved pc

Ny lov, slut med alt for kvikke kviklån

Folketinget har vedtaget ny lov fra 1. januar 2017, hvor man skal tænke sig om i 2 dage, før man kan optage et kviklån.

Når man som gældsrådgiver dagligt ser bagsiden af disse typer lån, er det absolut et skridt i den rigtige retning, selvom jeg dog mener der burde flere stramninger til på området, da vi ser alt for mange, som havner i en håbløs gældsfælde pga. sådanne lånetyper.

Så tvungne kreditvurderinger og et max over ÅOP kunne efter min mening være endnu et positivt skridt i den rigtige retning.

Kviklån og forbrugslån udstedes oftest uden nogen former for kreditvurderinger udover et RKI tjek, dermed oplever disse lånefirmaer typisk store tab, da mange ikke har økonomien til at tilbagebetale det lånte, dette udlignes ved at pålægge lånene så store omkostninger, at tabene alligevel hentes hjem, derfor er disse lånetyper meget dyrere og har typisk en ÅOP fra 25-1000%

Kviklån er modsat forbrugslån kendetegnet ved, at de ikke udstedes ved køb af varer eller ydelser, og hvor løbetiden er max 3 måneder. Hvis man har brug for et lån på kun 1-3 mdr. skal man alvorligt overveje andre muligheder. Oftest ser vi disse kviklån optaget som en feberredning, som blot er med til at økonomien får det sidste skub udover kanten, og man dermed ender i en håbløs gældsfælde.

Er du havnet i en håbløs gældsfælde, så kontakt os for en uforpligtende snak om dine muligheder.

Du kan læse mere om lovændringen i denne artikel fra Politiken.